9.3.2018

Maukas Jauheliha-Kasvis Makaronilaatikko

Tässä makaronilaatikossa on reilusti kasviksia ja maku aivan ihana. Minä olen vallan alkanut tekemään meidän makaronilaatikot tällä reseptillä. Voit hyvin vaihdella kasviksia sen mukaan mitä kaapista löytyy. Itse olen tehnyt tämän kasviskombon lisäksi myös esim. seuraavalla sekoituksella: 2 porkkanaa, puolikas kesäkurpitsa, iso kourallinen pinaattia, 2 sellerin vartta, valkosipulia ja sipulia -> älyttömän hyvää tuli! 

Mikä mun mielestä on tämän makaronilaatikon herkullisuuden juju on se, että siihen tulee sekä kasvis-, että lihafondia ja loraus chiliöljyä mikä antaa pienen potkun laatikolle. Kun jauhelihakasvisseoksen maustaa hyvin, ei muuta enää tarvita.

Olen myös käyttänyt mausteena Zaatar -mausteseosta, jota ystäväni toi minulle Egyptistä. Alla on linkki reseptiin, millä voi itsekin tehdä ko mausteseosta, jos ei sitä kaupasta vielä löydy. Mausteseos on mieto, joten ilmankin pärjää. Sen voi nopeasti korvata vaikka lisäämällä vähän timjamia, oreganoa, sesaminsiemeniä ja suolaa, joita mm. löytyy tuosta mausteseoksesta. Mausteseoksesta on vähän eri versioita, mutta nuo taitaa olla ne yleisimmät helpot mausteet.

#makaronilaatikko #macaronicasserole #jauheliha #jauheliharuoka #mincedmeat #healthierfood #veggies #recipe #foodlover #kotiruoka #arkiruoka #homefood #dinnerideas #dinner #laatikkoruoka


 Iso Jauheliha-Kasvis Makaronilaatikko

1 litra kuivia makaroneja
vettä+suolaa keittämiseen 

700g naudan jauhelihaa (10%)
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä 
1 kasvisfondi (Fond du Chef)
1 lihafondi (Fond du Chef)
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl chiliöljyä

9 dl vettä (josta n. 4 dl makaronien keitinvettä)
4 kananmunaa

Pinnalle:
200 g minitomaatteja
2 rkl parmesania

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Varo keittämästä liikaa vaan mielummin vaikka jätä aavistuksen raa'aksi. Ota n. 4 dl keitinvettä talteen.

2. Raasta kesäkurpitsa ja hienonna muut kasvikset.

3. Paista ja murusta jauheliha pannulla ja lisää paistamisen loppuvaiheessa kasvikset. Sekoittele hetki. Lisää fondit sekä mustapippuri, chiliöljy ja zaatar mauste. Muhittele seosta pikkuhiljaa välillä sekoitellen.

4. Sekoita jauhelihakasvisseos makarooneihin ja kaada seos laakeaan uunivuokaan.

5. Mittaa vesi (käytä osaa makaronien keitinvedestä) ja sekoita kananmunat joukkoon hyvin vatkaten. Kaada seos vuokaan makaroni-jauhelihakasvisseoksen päälle tasaisesti valutellen.

6. Viipaloi tomaatit ja asettele ne kauniisti makaroniseoksen pinnalle ja ripottele vielä päälle parmesania. Paista n. 200 asteessa n. tunti. Tarkkaile vuokaa välillä ja voit esim. haarukalla kurkata onko laatikko koska hyytynyt.

7. Tarjoa esim. vihersalaatin kanssa tai ihan sellaisenaan.
Sisällön tarjoaa Blogger.