19.3.2016

DIY: Risupupu -ovikoriste

Tyttöni teki meidän ulko-oveen aivan ihastuttavan pupukoristeen. Ohjeen hän sai mammaltaan ja hän taasen oli ottanut ohjeen joskus taannoin jostain ikivanhasta lehdestä. Laitetaan ilo kiertämään ja ohje myös tänne - josko teilläkin innostuttaisiin kranssin tekoon :). Itselläni ei ole ollut mitään osaa eikä arpaa (paitsi rusetin kiinnitys) tämän kranssin tekemisessä vaan 11 -vuotias tyttöni on tehnyt kaiken ihan itse.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
risuja (esim. koivua/pajua)
rautalankaa
sakset
narua
rusettinauhaa

Tässä alkuperäinen ohje kokonaisuudessaan. Laitan sen tähän kuvana, koska se on jotenkin niin viehättävä.

Tyttöni nappasi siis mitä vaan risuja puskasta eikä käyttänyt pajunkissaisia oksia korviin. Ei raaskinut, sillä ne oksat säästettiin kaikki virpomisvarpuihin.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tässä ohje vielä aukikirjoitettuna ja vähän omin sanoin:

Valmista kaksi erikokoista rinkulaa

Vartalo:

- sido yhteen muutama koivunoksa rautalangalla (ympyräksi)
- sido oksat yhteen sieltä täältä koko matkalta (alhaalta yhteen)

- tee toinen samanlainen, mutta pienempi rinkula (pää)

- yhdistä rinkulat kaulan kohdalta

Korvat: 
(esim. pajunkissaisista oksista)

Taittele kaksi oksaa pitkulaisiksi ja taita kärkikohdasta, niin että päädystä tulee vähän terävämpi. Sido yhteen ja kiinnitä päähän.

Häntä/Jalat:

Voit tehdä pupulle vielä tupsuhännän jos haluat tai jalat alimmaisen pallon alle.

Kiinnitä kaunis nauha kaulaan rusetiksi ja pään yläosaan naru mistä laitat pupun roikkumaan oveen.


Tässä vielä kuvia tytöstä työntouhussa. Hän innostui tehtailemaan näitä ovikransseja tuon ensimmäisen jälkeen vielä lahjaksikin <3 .="" p="">

www.pullantuoksuinenkoti.com

Iloista Pääsiäisaikaa!

13.3.2016

Hiihtolomaterveisiä Tahkolta ja mökiltä


Tänä vuonna vietimme alkuhiihtolomamme Tahkolla ystävien kanssa ja loput siitä omalla mökillämme vain rentoutuen. Alkulomalla säät eivät olleet ihan parhaimmasta päästä mutta hienoa oli se, että päästiin rinteisiin ja laduille, niin kuin toiveena olikin. Ja paistoi sitä yhtenä päivänä hetken aurinkokin - mikä piristi mieltä huikeasti =).

Tässä muutamia kuvia lomaltamme (vaikka siitä onkin jo muutama viikko aikaa), mikä tosiaan sisälsi hyvän määrän liikuntaa, ystävien kanssa yhdessä oloa ja lukuisia nautintoja viinien ja ruokien parista. Kävimme myös muutamana päivänä jopa kuntosalilla, mikä teki kyllä hyvää kaiken sen rötväilyn keskellä :D.

Osa näistä kuvista olenkin jo julkaissut Instagram -tililläni. Jos haluat pysyä aktiivisemmin menossa mukana klikkaa ylläolevaa linkkiä ja liity seuraajaksi :).

www.pullantuoksuinenkoti.com


Saavuimme Tahkolle aika myöhään illalla ja söimme ruoan matkalla sinne. Illalla maistuikin sitten ihanasti tapakset ja viini. Yksi ihan mun lemppariviineistä nykyään on tämä Italialainen luomu punaviini: Zensa Rosso Puglia. Se on vähän makeahko luonteeltaan ja sopii siksi hyvin suolaisten juustojen ja oliivien pariksi.

Alkon luokituksen mukaan Mehevä ja hilloinen.
"Täyteläinen, keskitanniininen, karpalohilloinen, tumman kirsikkainen, kypsän luumuinen, mausteinen, vaniljainen"

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ensimmäisenä päivänä oli oikeastaan aika kamala hiihtokeli. Hiihdimme näin alkuveryttelyksi Aholan saareen. Kova tuuli ja piikikäs lumisade piiskasi kasvojamme mennen tullen. Tyttönikin lähti mukaan laduille, vaikka oli unohtanut hiihtovaatteensa kotiin. Tuohon viimaiseen säähän kyllä nuo paksummatkin vaatteet sopivat ihan oivasti.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Kunnon hiihtolenkin jälkeen on vaan ihan parasta mennä saunaan ja vielä saunan jälkeen pötköttää ja nauttia Happy Joeta. Happy Joe organic on mun lempparia, mutta kyllä tämäkin maistuu :D. Näissä pulloissa ne korkeissa olevat pienet mietteet ovat ihan parhaita!

www.pullantuoksuinenkoti.com


Metsäladut olivat ihan unelmakunnossa mutta jääladut eivät. Luulimme toista, kun päätimme jään kautta takaisin hiihtää. Ilma oli niin upea, että teki mieli jäälle mutta ladut olivat tosiaan ihan hirveitä ja pitkän aikaan niitä ei oikeastaan edes ollut. Mutta - onneksi maisemat olivat hienot :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Porokahvilasta saa ihan älyhyviä munkkeja, mutta me tyydyttiin vetämään Cocis Zerot :D. Tässä mun rakkaat Rossignolit =).
www.pullantuoksuinenkoti.com


Odottavan aika on pitkä. Tällaisia ihanuuksia oli meillä mökillä kaksin kappalein. Ihanat, ystäväperheemme koirat =).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Yhtenä päivänä kokkailin omaa bravuuriani eli kookoskanaa. Siitä tuli jotenkin ihan poikkeuksellisen älyttömän hyvää. Varmaankin siksi, koska se ehti muhia padassa todella pitkään ja todennäköisesti taikoja teki myös uusi ostamani garam masala -mauste, mistä irtosi entistä paremmat aromit. Resepti on tulossa blogiin vielä :) - kunhan vaan saan sen aikaiseksi. Tämä ruoka kuuluu siis melkeinpä viikottaiseen ruokavalioomme mutta jostain syystä reseptiä siitä en ole ikinä tänne laittanut.

Kookoskanaa nautittiin myös luomu punaviinien kera. Zensaa oli jälleen pöydässä ja sen lisäksi tätä San Pedron 35' South viiniä. Tuo maku ei jäänyt erityisesti mieleeni mutta Alkossa kuvaillaan sitä näin: Mehevä ja hilloinen 
"Täyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, mustikkainen, hennon paprikainen, mausteinen"

www.pullantuoksuinenkoti.com


Vaikka etelässä ei kauheasti lunta ole tänä talvena ollut - onneksi sitä oli Tahkolla ja sitä myös satoi vielä lisää - lähes päivittäin.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Ystäväni on taitava ruoanlaittaja ja tällä reissulla hän loihti meille aivan ihanaa Spaghetti Bolognesea. Sen kanssa tarjottiin todella hyvää ja spagetin rinnalle täydellisesti sopivaa punaviiniä: 

Guigalin Cotés du Rhónea

Suosittelen lämpimästi.

Alkon luokitus Mehevä ja Hilloinen.
"Täyteläinen, tanniininen, luumuinen, kypsän karpaloinen, mausteinen, hennon tallinen, kevyen tamminen"

Tämän jälkeen maisteltiin vielä KWV:n Shirazia mikä sekin oli erinomaista.

Mikä sekin Mehevä ja hilloinen.
"Täyteläinen, keskitanniininen, kypsän puolukkainen, herukkainen, kevyen paahteinen, mausteinen, hennon vaniljainen"



Mökillä

Tahkon jälkeen menimme lasten kanssa mökille vielä viettämään loppuhiihtolomaa. Alkuun keli oli vielä pilvinen ja lumisateinen mutta loppulomalla sää helli eikä sitä voinut kuin vain ihastella tuota auringonpaistetta =).

Taivas oli niin kauniin sininen :) ja korostui talvisia puita vasten entisestään.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tässä näkymä talviselle suolle.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Rösundin venesatama oli sekin niin kaunis =)

www.pullantuoksuinenkoti.com

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ja mökillä pääsee maailman parhaaseen saunaan :). Elämän pieniä suuria iloja.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ja tässä vielä kuvaa saunan kuistilta, pikku yksityiskohdista.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin =).

On ihanaa, että voi välillä lomailla ja nauttia ystävien ja perheen kanssa vapaapäivistä yhdessä - ilman kiirettä - vain ollen ja nautiskellen.

5.3.2016

Hyvän olon projektia ja ruokaa: Soijapapuspagettia

Hyvän olon -projektini on käynnissä edelleen :), mutta hiihtoloma meni sen verran rötväilyksi :D että takapakkia tuli aika lailla - runsaasta liikunnasta huolimatta! Nyt tuntuu, että alkaa kroppa olemaan jo jonkin verran raiteillaan ja tilanne alkaa taasen asettumaan. Koska turvotusta oli sen verran häiritsevästi havaittavissa päätin ottaa kalorienlaskennen omaan ohjelmaani. Tällä kertaa Kiloklubi.fi sivuston sijaan otin kokeeksi käyttöön KuntoPlussan kautta Fooddiary.fi - ohjelman. Ainakin näin ensi tuntumalta vaikuttaa tosi näppärältä ja nopealta käyttää.

Kalorien laskentaa helpottaa huomattavasti se, että kokkaa omat ruoat erikseen. Olen tehnyt esim. niin, että olen paistanut useamman broilerinfileen kerralla ja laittanut rasiaan jääkaappiin - näin ne ovat helposti käytettävissä oman ruoan valmistukseen. Pesto ja esim. tomaattipohjaiset valmiiksi maustetut kastikkeet ovat myös käteviä pikaruokiin. Ja ihan parhaita ovat erilaiset ravintorikkaat 'pastat' mitkä eivät ole vehnäjauhoja nähneetkään (gluteenittomia) vaan ovat valmistettu esim. pavuista, linsseistä tai kikherneistä. Niiden ravintoarvot ovat huippuluokkaa ja ne pitävät olon kylläisenä ja jotenkin vaan niin hyvänä - ja vielä kypsyvät nopeasti. Ja vaikka nämä terveelliset pastat ovat vähän arvokkaampia ostohinnaltaan ei se niin kauheesti haittaa, sillä ne ovat riittoisia - etenkin, kun itselle kokkaa. Yhdessä pakkauksesta tulee monta annosta, kun kerta-annoskoko on n. 40-50g kuivaa tavaraa. Ja mikä hienoa, näitä on alkanut saamaan jo ihan normiruokakaupoista.

Olen jo aiemmin hehkuttanut näitä pastoja (linkki), kun sain niitä testattavaksi Ekokauppa Ruohonjuurelta - ja hehkutan edelleenkin :). Suosittelen todellakin kokeilemaan - varsinkin jos olet kiinnostunut terveellisestä ruoasta, hyvästä olosta ja ravintorikkaista kaloreista.

Tässä yksi pikaruokareseptini. 
Vaikka näyttää vähän värittömältä, pesto maustaa ruoan kyllä niin herkulliseksi ja hyvä olo on taattu.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Superterveellinen ja vähähiilihydraattinen päivällinen:
Kypsä broilerinfilee 100 g (165 kcal) (suolaa+pippuria)
Keittämätön Soijapapu spagetti 40 g (136 kcal)
Pesto Genovese 20g/4 tl (98 kcal)
Kirsikkatomaatti 50 g (10 kcal)
Yhteensä: 409 kcal

Ravintosisältö: (kuva Fooddiarystä)

Hiilihydr.
10g

Proteiinia
45g

Rasvaa
17g

Kuitua
9g









Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä ja valuta. Sekoita joukkoon paloiteltu broileri ja pesto. Mausta vielä kevyesti mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. 
Viipaloi mukaan kirsikkatomaatit ja nauti.


Sisällön tarjoaa Blogger.