16.8.2015

Kinuskinen ja Vaniljainen Punaherukkapiiras

Punaherukat ovat tänä vuonna jotenkin ihan superherkullisia vai olenko vain alkanut tykkäämään enemmän happamista marjoista? Joka tapauksessa, punaherukan kanssa kinuski on oiva pari - ne todellakin täydentävät toinen toisiaan eikä näin ollen tämä piirakka ollut yhtään liian hapanta eikä myöskään äkkimakeaa. Tietysti makuasioista ei sovi kiistellä ja siksi suosittelenkin kokeilemaan :)!

Tässä piirakassa upotin murotaikinaan vähän kookosta ja kaurahiutaleita, mitkä tekivät pohjalle kivan koostumuksen. Pohjan pinnalle levitin valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa, punaherukoita ja niiden päälle vaniljavanukasta ja päällimmäiseksi vielä vaahdotettua kermaa, lisää punaherukoita sekä notkistettua kinuskia. Älyhyvää!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Punaherukoiden määrää en mitannut piirakkaa tehdessäni mutta uskoisin, että minulta meni siihen n. 4-5 dl. Niitä olisi itseasiassa voinut olla täytteenä vähän enemmänkin. Otin tuon täyttämisen ehkä turhan varovaisesti, sillä kuten tuossa aimmin kirjoitin, nämä punaherukat olivat jo itsessään yllättävän makeita eikä niin happamia kuin olisi voinut olettaa.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Punaherukkapiiras

Piirakkapohja:
130 g kuutioitua voita
1 dl ruokokidesokeria
1 mm vaniljajauhetta (aitoa)
1 kananmuna (M-koko)
3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteet:
1 prk karamellisoitua makeutettua maitotiivistettä (kondensoitu maito esim. Dovgan)

2 pss Vanhan ajan vaniljakastiketta (BlåBand)
3,5 dl maitoa

2,5 dl Flora Vispi -kermaa
2 rkl sokeria

reilusti eli ehkä n. 4-5 dl punaherukoita tai enemmänkin

Vuokaan:
juoksevaa margariinia ja kookoshiutaleita 

1. Vatkaa ensin täytteen vaniljakastike maidon kanssa sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan.

2. Valmista pohja. Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljajauhe kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa jälleen hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaa. Vatkaa tasaiseksi. 

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 28-30 cm) ja ripottele vuokaan tasaisesti kookoshiutaleita. Levitä taikina vuokaan ja sen reunoille. Paista 200 asteessa kiertoilmassa uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia kunnes piirakkapohja on saanut väriä ja kypsynyt. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

4. Sekoita kondensoitua maitoa niin että saat sen samettisemmaksi eikä siinä ole kokkareita. Kevyt lämmittäminen pehmentää kinuskia. Levitä purkista noin puolet pohjan päälle. Ripottele sen jälkeen pinnalle punaherukoita n. 2-3 dl tai reilumminkin jos haluat piirakasta kunnolla punaherukkaisen. 

5. Levitä punaherukoiden päälle vaniljavanukas.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta sokerilla. Pursota kerma pyöreäsuisella tyllalla kakun pinnalle niin, että jätät reunasta vähän vaniljakastikketta näkyviin. Itse aloitin pursottamisen keskeltä ja etenin myötäpäivää ympyrää piirakan muotoisesti. Kun olet pursottanut ensimmäisen kerroksen kermaa pursota keskelle lisää niin, että saat ns. kohouman piirakkaan.

7. Ripottele piirakan pinnalle reilusti punaherukoita. Lusikoi 1/4 purkillista kondensoitua maitoa esim. mukiin ja lämmitä hetki vaikka mikrossa jotta kinuski notkistuu ja voit valuttaa sitä piirakan pinnalle. (Jos marjasi ovat hyvin happamia, käytä koko loppupurkillinen.) Tarjoa. 

Piirakka pysyy hyvänä myös jääkaapissa, eli on tehtävissä myös etukäteen. Jopa seuraavana päivänä se oli vielä ihanan raikasta ja mehevää. 

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.