3.4.2015

Maukkaat Broilerikebakot broilerinjauhelihasta

Pääsiäislampaan muhiessa uunissa tein lounaaksi ja lasten iloksi kebakoita. Broilerinjauheliha on kivaa vaihtelua perinteiselle naudan jauhelihalle ja siitä kun vielä vääntää kebakoita - mitä itsellä ei ainakaan usein tule tehtyä - tuntuu se spessummalta. 

Näistä tuli tosi hyviä ja kaikki tykkäsivät. Ihanan rapsakoita pinnalta ja meheviä ja maukkaita sisältä. Itse laitoin likoamaan vain 8 tikkua, joten lopusta taikinasta tein lihapullia ja nekin oli tietty todella herkullisia :P. Yhtä hyvin voisi tehdä myös lihapullia taikinasta kebakkojen sijaan.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Broilerikebakot
n. 8-10 kpl

800 g broilerinjauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaviiliä
0,5 - 1 dl kevytmaitoa
1 kananmuna
1,5 tl suolaa
1 tl currya
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl Pasta Basilico mausteseosta (Santa Maria)
1 valkosipulinkynsi
ripaus paprikajauhetta
ripaus sokeria
(chiliä)

+ korppujauhoja ja voita
+ 8-10 kebabtikkua (laita likoamaan veteen hyvissä ajoin)

1. Mittaa korppujauhot, kermaviili, 0,5 dl maitoa kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös kananmuna. Jos tulee liian jähmeetä sekoita vielä 0,5 dl maitoa joukkoon. Lisää lopuksi mausteet ja jätä hetkeksi turpoamaan.

2. Sekoittele broilerinjauheliha ja korppujauho kunnolla sekaisin. Ota pieni määrä taikinaa ja kypsennä esim. mikrossa tai paistinpannulla ja maista, että mausteet ovat kohdillaan. Lisämausta. Esim. chili sopii hyvin, jos kaipaa näille vähän potkua.

3. Ripottele korppujauhoa laakealle lautaselle ja levitä voipaperi tai leivinpaperi leikkuulaudan päälle.  Muotoile taikinasta kebakoita tikkuihin (jos tikut ovat liian pitkiä voit leikata niitä taloussaksilla) ja pyörittele kebakot korppujauhossa. Aseta odottelemaan voipaperin päälle. Huuhtase välillä käsiä kylmässä vedessä niin taikina ei tartu niihin niin helposti.

4. Paista kebakot laakealla pannulla voissa. Kääntele varovasti, jotta saavat väriä joka puolelta. Voit halutessasi jälkikypsentää kebakoita vielä uunissa esim. 125 asteessa n. 20 minuuttia, jos eivät pannulla ehtineet kypsyä.

5. Tarjoa kebakot esim. perunamuusin ja hedelmäisen salaatin ja kermaviilikastikkeen/jogurttisalaatin kera tai vaikka Tomaattiraidan kanssa. 
Meillä lapset tykkäsivät näistä ketsupin kera (tosi yllättävää) :D.


Ihanaa ja herkullista Pääsiäistä!

Sisällön tarjoaa Blogger.