8.3.2015

Pinaattipannukakkua lounaaksi - terveellistä ja hyvää

Olen lapsille kokkaillut jo useasti iltapalaksi näitä supersuosittuja pannukakkuja mihin tulee yleensä kananmunaa ja banaania ja joihinkin versioihin kuten esim. omaani myös kaurahiutaleita. Rohkeimmat lisäävät joukkoon vielä proteiinijauhetta. Noista pannukakuista on sittemmin tehty eri variaatioita. Tässä yksi oma suosikkini, mikä on siis suolainen versio ja olen usein kotona ollessani syönyt tätä lounaaksi. 

Meidän lähikaupassa ei ole tuoretta pinaattia, joten olen sitten välillä tyytynyt pakasteversioon mikä pannukakuissa toimii kyllä oikein hyvin. Tuore pinaatti käy myös vallan mainiosti. Jos käytät sitä, laita sitä noin kourallinen - huuhtele ennen käyttöä.

Voit tehdä pannukakun pelkällä valkuaisella tai kokonaisella kananmunalla. Valkuaisella tehty pannukakku on kevyempi vaihtoehto. Tällöin pannukakussa (missä on myös chiasiemeniä) on kaloreita vain n. 120 kcal (paistoöljy mukaan laskettuna), mutta ilman kuorrutuksia.

Pannukakku onnistuu myös ilman leivinjauhetta, mutta jostain syystä mielestäni rikkoutuu tällöin helpommin. Myös chia-siemenien kanssa pannukakku tuntuu tarttuvan enemmän pannuun ja yleensä vähän hajoaa. Tosin ei se makua haittaa :P.

www.pullantuoksuinenkoti.com

1 pannukakku

1 kananmunan valkuainen (tai kokonainen kananmuna)
2 rkl kaurahiutaleita (n. 10g)
n. 25-30 g pakastepinaattia
2 rkl mantelijuomaa (n. 30g) - makeuttamaton
0,5 tl leivinjauhetta
(0,5 rkl chiasiemeniä)
suolaa
pippuria

Paistamiseen: 
1 tl neitsyt kookosöljyä/neitsyt oliiviöljyä

Tarjoiluun:
15% valkosipulituorejuustoa (esim. Créme Bonjour)
raejuustoa
1-2 tl pinjansiemeniä
wasabi-sesame -mausteseosta (Santa Maria) tai sesamisiemeniä
hunajaa

1. Sulata pinaatti kevyesti mikrossa. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

2. Kuumenna öljy pannussa ja paista pannukakkua keskilämmöllä kunnes alkaa olemaan jähmettynyt. Käännä pannukakku varovasti (rikkoutuu helposti - tosin ei se makua haittaa :)). Paista vielä vähän aikaa. Nosta pannukakku lautaselle ja paahda pinjansiemenet nopeasti pannulla.

3. Tarjoa esim. valkosipulituorejuuston ja raejuuston kanssa. Ripottele pinnalle vähän wasabi-sesame mausteseosta ja muutama pisara hunajaa. Lisää paahdetut pinjansiemenet ja nauti :P.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.