28.12.2014

Herkullinen Kinkkupiiras

Joulukinkkua oli vielä vähän jäljellä ja loput siitä upotin tähän suolaiseen piiraseen. Googlettelin eri ideoita ja Sillä Sipulin reseptin myötä lähdin toteuttamaan omaa sovellustani.

Piirakasta tuli todella herkullista eikä siinä kyllä ole myöskään kaloreissa säästelty ;). Näin kinkku sai jälleen ihan uuden muodon ja maun. Viimeksihän tein kinkusta spagettikastiketta ja siitäkin tuli erinomaista.

Ja voihan tähän piirakkaan upottaa siis ihan mitä tahansa muutakin (kinkkua, katkarapuja, kalaa yms) ja varmasti tulee hyvää. Aika yleispätevä resepti siis.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Herkullinen Kinkkupiiras

1 pkt/400g valmista pakaste piirakkataikinaa (esim. Pirkka)
300 g kinkkua
50 g Mustapekka -tuorejuustoa (Valio)
1/2 makea, punainen suippopaprika
1/2 keltasipuli
1/2 rkl valkosipuliöljyä
5-6 tuoretta basilikanlehteä
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
1 mm suolaa
Emmental -juustoraastetta 150 g
n. 5 miniluumutomaattia

1. Sulata piirakkataikina ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle (28-30cm). Paista n. 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

2. Hienonna kinkku ja paloittele paprika ja sipuli pieniksi paloiksi. Paista kinkkua, paprikaa ja sipulia pannulla valkosipuliöljyssä jonkin aikaa. Lisää joukkoon paloiteltu mustapekka ja sekoittele kunnes mustapekka on sulanut. Kaada seos tasaisesti piirakkapohjan päälle.

3. Silppua basilikanlehdet ja ripottele ne täytteen päälle. Sekoita kananmunat kuohukermaan ja lisää ripaus suolaa. Kaada joukkoon n. puolet juustoraasteesta. Valuta seos tasaisesti täytteen päälle. 

4. Viipaloi miniluumutomaatit ja asettele ne päälimmäiseksi. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

5. Paista piirakkaa uunissa n. 200 asteessa n. 40 minuuttia. Tarkkaile piirakkaa paistonaikana ja peitä tarvittaessa foliolla. Piirakka on valmis kun seos on hyytynyt ja piiras on saanut kauniin värin.
(Huom! Paistoaika on viitteellinen. Kypsyminen riippuu uunistasi ja käyttämästäsi vuoastasi.)

6. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera.
Sisällön tarjoaa Blogger.