22.11.2014

Hienoarominen Porkkana-Kikhernesosekeitto

Mä olen jotenkin ihan rakastunut kasvissosekeittoihin - kuten varmaan moni teistä on huomannut ;). Keitot ovat aivan ihanaa lounasruokaa ja helppo ottaa mukaan töihin evääksi. Niissä tulee kerralla kunnon satsi kasviksia kevyessä, lämmittävässä, täyttävässä ja maittavassa paketissa. Kikherneet tuovat tähän keittoon hyvän ravintolisän tekemättä siitä kuitenkaan raskasta.

Oletko kokeillut maustettuja öljyjä? Niillä saa esim. juuri tällaisiin sosekeittoihin aivan ihanan hienostuneen ja uudenlaisen aromin ja tietysti samalla myös hyvää ja terveellistä rasvaa. Olen ollut sesamöljyn fani jo pitkään ja nyt olen tykästynyt myös kurpitsansiemenöljyyn, josta työkaverini mulle vinkkasi. Ihana aromi! Näitä öljyjä löytyy tästä keitosta. Tähän keittoon voisi sopia myös chilimaustettu öljy tuomaan hieman lisäpotkua ;) mitä nyt hain cayannepippurilla.

Makeutukseen käytin hunajan tmv. sijaan päärynää ja se sopi keittoon erinomaisesti. Sitä olisi jopa voinut olla vähen enemmän :P.

Tästä keitosta tuli kyllä kertaheittämällä yksi suosikkikeitoistani. Aivan ihanaa. Slurps.

www.pullantuoksuinenkoti.com


4 annosta

1 tlk kikherneitä (n. 240g)
500 g kuorittuja porkkanoita
50 g purjosipulia
50 g kuorittua päärynää
8 g valkosipulia
1 kasvis Fond du Chef
7 dl vettä
60 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa (esim. Linessa)
0,5 rkl osterikastiketta
1 tl sesamöljyä
1 tl kurpitsansiemenöljyä
lisäksi inkivääriä, kurkumaa ja cayannepippuria
Koristele kurpitsansiemenin.

1. Pilko porkkanat, purjosipuli ja valkosipuli ja laita ne kattilaan veden sekä fondin kanssa. Keitä kannen alla. Lisää kuutioitu päärynä vähän myöhemmin joukkoon ja keitä kunnes kaikki ovat pehmeitä.

2. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää ne kattilaan tuorejuuston kanssa. Mittaa joukkoon osterikastike ja öljyt. Soseuta, mausta, tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi. Lisää halutessasi vettä.

3. Tarjoa vaikka kurpitsansiementen ja grissinien kanssa.

1 annos esim. 3dl/300 g n. 170 kcal
Koko keitto n. 12 dl ja 1,2 kg.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.