24.9.2014

Moringa Superpallerot

Nämä terveyspalloset toimivat hyvinä eväinä tai välipaloina. Ovat hennon makuisia ja koostumus on ihana. Näistä tuli jotenkin mieleen perunaleivokset, vaikka ovat kaukana niistä :). Makeutta voit itse säätää vielä esim. stevialla. 13 vuotias tyttöni sai näitä treenievääksi ja tykkäsi. Itse otin töihin mukaan ja popsin iltapäivällä välipalaksi :). Nyt ne on loppu, joten pitää tehdä lisää. Nämä ovat siitä kivoja, että aika vapaasti voi raaka-aineiden kanssa tuunailla. Seuraavalla kerralla taidan laittaa taatelia enemmän :) ja kookoshiutaleet sopivat näihin varmasti ihan täydellisesti.

Moringanlehtijauhe oli minulle ihan uusi tuttavuus. Superterveellinen viherjauhe on miedon makuista ja siksi sopii myös näihin hyvin. Postauksen lopussa on pieni tietopaketti reseptissä käytetyistä superfoodeista, siellä lisää myös moringasta :).



7 kpl:

20 g kuivattuja taateleita
1,25 dl vettä
50 g pehmeitä, kuivattuja aprikooseja
30 g kookosöljyä
20 g hunajaa
100 g kaurahiutaleita
1 rkl maapähkinätahnaa
(steviaa)

Kuorruttamiseen: 
raakakaakaojauhetta, lucumaa ja tummaa suklaata

1. Pilko taatelit ja laita ne veteen likoamaan. Paloittele pehmeät, kuivatut aprikoosit.

2. Mittaa kookosöljy ja hunaja kulhoon ja sekoita joukkoon proteiinijauhe, moringa, lukuma, maapähkinätahna ja paloitellut aprikoosit.

3. Laita pehmeäksi liotetut taatelit veden kanssa tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää joukkoon osa kauraseoksesta ja jauha tasaiseksi. Lisämakeuta halutessasi stevialla. Sekoista seos kaurahiutaleseokseen ja muotoile seoksesta seitsemän samankokoista palloa. 

4. Sekoita kulhossa hieman raakakaakojauhetta ja lucumaa ja pyörittele palloja jauheseoksessa.

5. Sulata muutama pala tummaa suklaata ja valuta sitä pallojen päälle koristeeksi. Säilytä mieluiten jääkaapissa.

* tuotteet on saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta testattavaksi.


Moringanlehtijauhe

"Luomulaatuinen, kylmäpuristettu Moringa-lehtijauhe on luonnollinen antioksidantti. Moringa-jauhetta kutsutaan "elämän eliksiiriksi" sen vaikuttavien ravintoaineidensa vuoksi. Sillä on pitkät perinteet Intian kansan parissa. Nykyään sitä käytetään myös länsimaissa ravintolisänä ja erityisesti aktiivisesti liikkuvien ihmisten keskuudessa se on ollut hyvin suosittu, sillä se on kasviperäinen proteiini, jolla on mieltä ja kehoa tukevia ominaisuuksia. 

Moringa leaf (eli hevosenretiisin lehti) on päiväntasaajalla laajalti käytetty teessä ja keitoissa. Sitä on menestyksekkäästi hyödynnetty Intiassa ayurvedisessa lääketieteessä perinteisenä hoitona lukuisiin sairauksiin. 

Moringa on varsinainen superfood! Se sisältää yli 90 eri ravintoainetta ja 46 antioksidanttia. Siksipä se onkin yksi luonnon ravinteikkaimpia kasveja. 

Ravitsemuksellisen erinomaisuutensa ansiosta moringaa on kutsuttu ihmeiden puuksi, sillä puun jokainen osa on käyttökelpoinen ravinnoksi ja niillä on erilaisia lääkinnällisiä vaikutuksia. 

Suurimmat terveysvaikutukset on todettu olevan Moringan lehdillä, joita voi hauduttaa teeksi tai syödä sellaisenaan tai jauhettuna pirtelössä. Tämä moringa-jauhe onkin valmistettu juuri noista ravinteikkaimmista moringan lehdistä." Lähde: Ruohonjuuri

Lucuma -jauhe

"Inkojen kultana tunnettu lucuma täydentää ruokavaliota sisältämällä runsaasti B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia ja A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia. Lucuman aromaattinen ja makea maku avioituu erinomaisesti kinuskin ja suklaan kanssa ja siitä voi valmistaa myös vegaanille sopivaa jäätelöä." Lähde: Ruohonjuuri.

Kurpitsansiemenproteiinista voi lukea aiemman blogipostaukseni täältä.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.