2.8.2014

Herkullinen Alexanderin makaroonilaatikko

Tein tänään mökkilounaaksi Safkaa -kirjan reseptillä Alexanderin makaroonilaatikkoa ja hyvää tuli! Tekotapa poikkeaa hieman totutusta ja siksi halusinkin kokeilla tätä reseptiä. Reseptin juju piilee makaronien keittotavassa: makaronit keitetään maito-vesiseoksessa ja tuo seos käytetään sitten munien kanssa laatikkoon.

www.pullantuoksuinenkoti.com

6 isoa annosta (8-9 pienempää)

2 dl vettä
7 dl täysmaitoa (käytin kevytmaitoa)
1 tl merisuolaa
500 g makaronia
1 iso sipuli (käytin keskikokoisen punasipulin)
400 g naudan jauhelihaa
nokare voita 
suolaa (käytin 0,5 tl)
mustapippuria (myllystä)
1 kananmuna
1 kananmunan keltuainen
40 g kermajuustoa (käytin 60 g)

1. Kiehauta vesi ja maito kattilassa ja lisää merisuola sekä makaronit. Keitä n. 4 minuuttia eli korkeintaan puolet makaronien normaalista keitinajasta. Sekoita välillä. Valuta makaronit niin, että neste jää talteen.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista jauheliha siinä ja murusta se pieneksi. Lisää sipuli pannulle ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Mittaa pastan keitinvesi ja lisää esim. maitoa niin, että nestettä on yhteensä 5 dl. Itselläni jäi keitinnesteestä jäljelle 4 dl, joten lisäsin yhden desin kevytmaitoa. Sekoita joukkoon kananmuna ja keltuainen.

4. Voitele paistinvuoka ja sekoita siinä makaronit ja jauheliha-sipuliseos. Tasoita pinta. Kaada muna-keitinnesteseos tasaisesti pinnalle.

5. Levitä laatikon päälle juustoviipaleita tasaisesti. Jos käytät laakeaa vuokaa (kuten minä), menee juustoa enemmän.


6. Kypsennä laatikkoa 180 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Laakean vuoan ja kiertoilman kanssa minulla riittä 20 minuuttia.


7. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin ja vihannesten kanssa. Nam! 

ps. tämä ruoka oli reseptin mukaan, mutta meillä sitä söi neljä aikuista ja kolme lasta ja siltikin jäi kaksi annosta yli. Eli tosiaan alkuperäinen annoskoko on isoon nälkään :).


Sisällön tarjoaa Blogger.