24.7.2014

Pehmeän rahkainen Mustikkapiirakka

Mustikoita on tänä vuonna tosi paljon - ainakin meilläpäin. Olen poiminut mökin pihalta jo useamman litran niitä ja suurimmaksi osaksi mustikat ovat kooltaankin ihan valtavia. Mielettömän hienoa! Ihana kesä :)!

Tässä piirakassa on rahkaa sekä pohjassa, että täytteessä. Koostumuksesta tuli mielestäni ihanan pehmeä. Ei yhtään happaman rahkainen vaan pehmeän rahkainen. Mustikka-vaniljarahka tuo ihan oman sävynsä piirakkaan ja sopi siihen kuin nenä päähän :). Piirakka ei ole kovin makea eli jos kaipaat makeampaa piirakkaa, voit lisätä sokeria sekä pohjaan, että täytteeseen.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Piirakkapohja:
75 g voita paloiteltuna
0,75 dl sokeria (tai 1 dl)
1 tl vaniljasokeria
250 g rasvatonta maitorahkaa
150 g (n. 2dl) vehnäjauhoja

Täyte:
200 g (reilu 3 dl) tuoreita mustikoita
1 rkl perunajauhoja
0,5 dl sokeria (tai 0,75dl)
1 tl vaniljasokeria
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
ripaus aitoa vaniljajauhetta
n. 1 prk maustettua mustikka-vaniljarahkaa (Arla)

Vuoan voiteluun rasvaa.
Vuoka halkaisijaltaan 27 cm.

1. Aseta uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Laita kuutioitu, hieman pehmennyt voi kulhoon sokerien kanssa ja vatkaa sekaisin. Lisää maitorahka ja vehnäjauhot ja vatkaa tasaiseksi. Voitele vuoka esim. sulatetulla voilla tai juoksevalla margariinilla ja levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Voit huuhdellä kättäsi välillä kylmässä vedessä, niin takina ei tartu käteen.

3. Mittaa mustikat kulhoon ja sekoittele perunajauhot joukkoon. Asettele mustikkaseos tasaisesti taikinapohjalle ja ripottele puolet sokerista (0,25 dl) mustikoiden päälle.

4. Sekoita kermaviili, loput sokerit, kananmuna ja ripaus vaniljajauhetta kulhossa sekaisin ja lusikoi seos tasaisesti mustikoiden päälle. Tasoita pinta. 

5. Asettele lopuksi piirakan pinnalle lusikalla nokareita mustikka-vaniljarahkasta. 

6. Paista 175 asteessa kiertoilmassa n. puolituntia. Tarkkaile piirakkaa paistamisen aikana, ettei se pääse palamaan, sillä paistoaika vaihtelee uunista riippuen. Kun piirakka on saanut väriä pintaansa, reunoihin ja pohjaan on se valmis. Lasinen piirakkavuoka on kätevä, kun siitä näkee myös pohjan kypsyyden.

7. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista. Me söimme sen haaleana, sillä emme malttaneet odottaa kauempaa. Kylmänä on varmasti myös aivan ihanaa!
Sisällön tarjoaa Blogger.