13.1.2014

Omenaviinietikka: unohdettu ihmeaine

Jokunen vuosi sitten kiertelin eri kaupoissa ja etsin luomuomenaviinietikkaa. Olin jostain lukenut, että omenaviinietikalla saa helposti vauhtia aineenvaihduntaan ja se myös tekee hyvää vatsalle ja suolistolle. Sen kummempia myyntipuheita en kaivannut - etenkin kun muistan sitä jo ammoisina aikoina ylistetyn.

Oli tosi vaikeaa löytää kyseistä tuotetta, kunnes eräästä luontaistuotekaupasta sellaisen sitten bongasin. Jonkin aikaa sitä join veteen sekoitettuna, mutta tuonne kaapin uumeniin se unohtui.

Nyt sain Ruohonjuurelta testattavaksi Beutelsbacherin luomu omenaviinietikkaa. Ihana muistutus tuon tuotteen olemassaolosta. Innostuin oitis aloittamaan omenaviinietikan nauttimisen jälleen :).


Hyvä omenaviinietikka on sameaa, sitä ei ole suodatettu eikä kuumennettu, joten siinä on kaikki tärkeät aineosat jäljellä. - Tämä on juuri sellaista.

Tykkään nauttia etikka-annokseni kylmän veden kanssa ja viinilasista. Näin se maistuu erityisen hyvältä ja jokainen kulaus tuntuu ylelliseltä :). Tämä viinietikka on tosi hedelmäisen makuista ja näin nautittuna myös ihanan raikasta. Jos kaipaa makeaa, voi juomaan lisätä esim. luomuhunajaa. Mielestäni juoma ei kuitenkaan kaipaa lisämakeutusta vaan on hyvää juuri näin. Jostain sivustolta luin, että sopiva annostus on n. 2 tl lasilliseen vettä kaksi kertaa päivässä ja tätä annostelua olen itsekin noudattunut

Oih, tämä on oikeastaan niin hyvää, että tekisi mieli jo ottaa toinen lasillinen :).


 Hieno kirjoitus omenaviinietikasta löytyy Magneettimedian sivuilta. Tässä ote tuosta tekstistä:

"Omenaviinietikan väitetään tepsivän useisiin sairauksiin ja vaivoihin, kuten esimerkiksi tappaa päätäit ja sienet, estää nuhan, aknen ja ihon vanhenemisen, helpottaa ruoansulatusta, vähentää tulehduksia, alentaa verenpainetta, säätelee pH:ta, liuottaa munuaiskiviä ja auttaa lievittämään allergioita, astmaa, pahoinvointia, närästystä, migreenejä ja puhdistaa elimistöstä toksiineja. Voiko se todella olla näin monipuolinen ja tehokas aine? Kyllä voi, eikä sen kyvyt vielä siihen loppuneet, sillä tiede voi kertoa meille vielä lisää sairauksia ja vaivoja, joihin se tutkitusti tehoaa."

Näiden lisäksi tuolta sivustolta löytyy myös hyviä vinkkejä omenaviinietikan ulkoiseen käyttöön. Eli sillä voi kirkastaa hiukset sekä esim. tasoittaa ihon ph:ta taikka vaalentaa pigmenttivirheitä. Ja voihan sitä tietysti käyttää myös ruoanlaitossa ;).

Ja mikä muuten on hienoa, tämä pullollinen omenaviinietikkaa maksaa alle 6 euroa! 
Pullossa on 0,75 litraa, joten tämän superfood ei ole ainakaan hinnalla pilattu.

Sisällön tarjoaa Blogger.