28.3.2013

Superterveellinen suklaajuoma

Loma tekee selkeästi hyvää ja olo alkaa olemaan mitä mainioin :). Se, että on aikaa panostaa itseensä alkaa pikku hiljaa tuntumaan kokonaisvaltaisesti. On ihanaa kun on aikaa ulkoilla aurinkoisessa säässä ja touhuta kotona kun maisemat hivelevät silmiä ja aurinko kurottaa sisään ikkunoista. Ja on myös ihanaa kun on aikaa helliä itseään erilaisilla terveellisillä herkuilla, kuten esim. tällä taivaallisella superterveellisellä suklaajuomalla. Tässä on raakakaakaojauhetta, mikä on oikeastaan superfoodien superfoodia.

Voimaruoan pakkauksessa raakakaakaojauheesta sanotaan näin:
"Raakakaakaota voi hyvin kutsua superfoodien superfoodiksi. Se kuluu vanhimpiin tunnettuihin superruokiin. Kaakaon ravintoarvot yksinkertaisesti hämmästyttävät lukijan. Kaakaopapu on yksi luomakunnan parhaita magnesiumin lähteitä ja siinä on uskomattomia määriä rautaa sekä mm. kalsiumia, sinkkiä, kuparia ja kaliumia. Se sisältää runsaasti ravintokuituja ja polyfenoleita. Kaakaossa on enemmän flavonoideja kuin mustikassa. Siinä on monia tärkeitä aminohappoja, esim. arginiinihappoa ja tryptofaania, joka on serotoniinin tärkeä rakennusaine."

Healthy superfood chocolate drink

Suklaajuoma:
1 dl Oatly -kaurajuomaa
2 tl raakakaakaojauhetta
1 tl lucumaa
3 jääpalaa
(espressoa)

Kaikki sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella.

Nesteenä voit käyttää myös pelkästään kaurajuomaa, riisijuomaa tai vaikka maitoa.
Tuo määrä lucumaa antaa vain aavistuksen makeutta eikä sitä edes välttämättä tarvitse ja jos makeutta kaipaat eikä sinulla ole lucumaa, voit lisätä myös hunajaa tai makusiirappia tmv.
Lucumasta löydät lisätietoa esim. täältä.

Vinkki: Lisää juomaan esim. puolikas banaani, saat siitä vielä täyteläisemmän ja tuhdimman herkun.

Sisällön tarjoaa Blogger.