25.3.2013

Persikka-valkosuklaa kuppikakut

Peach-whitechocolate cupcake

9-10 isoa muffinia 
125 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
6 kpl säilykepersikan puolikasta
1 dl persikan säilykelientä
(Tarvitset persikoita n. 300 g)
130 g valkoista suklaata

Kuorrutus:
1 prk Flora vispiä
1/2 prk vanilja tuorejuustoa (esim. Sunnuntai)
2 kpl puolikkaita säilykepersikoita
2 rkl sokeria
valkosuklaata
nomparelleja (esim. Dr. Oetker)
  1. Vaahdota voi ja sokerit keskenään. Lisää munat. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe voi-sokeriseokseen. Kuutioi kolme persikan puolikasta ja murskaa kaksi persikanpuolikasta haarukalla. Sekoita joukkoon.
  2. Paloittele suklaa isohkoiksi paloiksi. Itse käytin Pandan valkoista suklaata ja palat paloittelin neljään osaan. Jätä suklaasta n. 9-10 palaa koristeluun. Sekoita suklaapalat taikinaan.
  3. Jaa taikina 9-10 isoon muffinivuokaan ja käytä mieluiten muffinipeltiä. Viipaloi yksi persikan puolikas ohuiksi viipaleiksi ja asettele jokaisen kuppikakun päälle yksi lohko.
  4. Paista n. 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat saaneet kauniin värin pintaansa. Anna muffinien jäähtyä.
  5. Valmista täyte. Vispaa kerma tukevaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto joukkoon. Murskaa persikan puolikkaat ja purista ylimääräinen mehu pois.  Hienononna osa valkoisesta suklaasta ja sekoita kermaseoksen joukkoon. Lisää sokeri. Pursota täytettä muffinien päälle ja koristele esim. persikan viipaleilla, suklaalastuilla ja nomparelleilla.
(Tämä resepti on tuontia vanhasta blogistani)
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.