19.3.2013

Banaani-suklaakuppikakut

Minulla on aivan ihana The Hummingbird Bakeryn reseptikirja "Leivonnaisia herkkusuille". Siinä on toinen toistaan herkullisempia reseptejä, ja tämä on yksi niistä. Näistä tulee siis taivaallisia..

Banana-chocolatecupcakes

12 kpl isoja kuppikakkuja 
(itse tein pienempiä ja kaksinkertaisena, joten tuli enemmän)

120 g tai 1,8 dl vehnäjauhoja
140 g tai 1,6 sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
ripaus suolaa
80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
120 g kuorittuja banaaneja survottuna
40 g tummaa suklaata lastuiksi raastettuna/viipaloituna

Suklaakuorrute:
(minulla tämä määrä kuorrutetta riitti kaksinkertaisen annoksen kuorruttamiseen)

300 g (5dl) tomusokeria siivilöitynä
100 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
40 g (1dl) kaakaojauhetta siivilöitynä
0,4 dl täysmaitoa

  1. Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola ja voi kulhoon ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.
  2. Kaada hitaasti joukkoon maito ja vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Lisää munat ja vatkaa hyvin.
  3. Sekoita survottu banaani joukkoon puuhaarukalla.
  4. Asettele paperivuoat muffinssipellille ja lusikoi taikina paperivuokiin niin, että kolmannes jää tyhjää. Paista kakkuja n. 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja pinta on sormella koetettaessa kimmoisa. Voit kokeilla kypsyyttä myös kakkutikulla. Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki pellillä ja nosta ne sitten ritilän päälle jäähtymään kokonaan.
  5. Valmista suklaa kuorrute: vatkaa tomusokeria, voita ja kaakaojauhetta keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Säädä nopeus hiljaiselle ja lisää joukkoon maito pari lusikallista kerrallaan. Kunnes maito on sekoittunut vaahtoon käännä kone täydelle teholle ja jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia. Mitä pidempään vaahtoa vatkataan, sitä kuohkeampaa siitä tulee. Pursota vaahto haluamallasi tavalla kuppikakkujen päälle ja ripottele pinnalle suklaalastuja.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.