28.9.2012

Myslipatukat

Meillä myslipatukoita otetaan mukaan evääksi vähän väliä ja alkaa pikkuhiljaa tympimään markettien valikoima. Tässä on hyvä resepti, jota voi tuunata mielensä mukaan :). Makua antaviksi aineiksi sopivat esim. kuivatut hedelmät. Itse ajattelin seuraavan kerran täydentää varastoa noilta osin, kun kauppaan pääsen ja tuunata eri makuvaihtoehtoja näistä patukoista. Laitoin näihin muuten myös sekä isoja, että pieniä kaurahiutaleita ja sekä rusinoita, että korintteja.




Myslipatukat

Tarvitset: 
175 g voita
1,5 dl fariinisokeria
1/4 dl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
8,5 dl kaurahiutaleita
1/2 dl mantelilastuja
1 dl rusinoita tai korintteja
ripaus kanelia
(sulatettua suklaata koristeluun)

1. Sulata voi kattilassa. Sulata joukkoon fariinisokeri ja hunaja. Lisää vaniljasokeri, kaurahiutaleet ja mantelilastut ja rusinat. Sekoittele hyvin.

2. Voitele suorakulmainen n. 20x30 cm vuoka ja asettele siihen leivinpaperi. 

3. Levitä kauraseos vuokaan ja taputtele se lastalla tiiviiksi.

4. Paista n. 175 asteessa n. 20-30 minuuttia. Anna jähtyä hetki.

5. Leikkaa veitsellä varovasti paistos paloiksi vuoassaan. 

6. Jos haluat muotoilla myslipatukoita, jäähdytä vielä hetki, jotta ovat "muotoiltavan lämpöisiä" ja nosta patukka kerrallaan esim. lautaselle, muotoile ja jätä jäähtymään.
TAI 
Voit myös jättää ne leikkaamisen jälkeen vuokaan jäähtymään - silloin jymähtävät siihen malliinsa miten ne on vuokaan leikattu. 

7. Jos haluat koristella vaikka suklaalla, sulata suklaa ja vedä sillä raitoja patukoiden päälle. Anna suklaan jähmettyä.

8. Paketoi esim. folioon tai laita sellaisenaan purkkiin odottelemaan nälkäisiä tai tarjoa heti :)
Sisällön tarjoaa Blogger.