27.8.2016

Kermainen Lohi-Kanttarellipasta

Jostain syystä viime aikoina on lohi taasen ollut vähän edullisempaa, mikä onkin hyvin ilahduttavaa. Ostin useamman lohifileenpalasen tuossa viikolla josta osan savustimme ja yhdestä palasta tein nyt pastakastiketta. Kanttarelleja on myös siunaantunut aikalailla tänä vuonna ja ne sopivat hyvin lohen kaveriksi, joten niitä laitoin myös kastikkeeseen. Omalta kasvimaalta oli kiva vielä käydä leikkaamassa vähän ruohosipulia mukaan :).

Kastike on mieto maultaan, ja voit sitä hyvin tuunata reilummalla kanttarellimäärällä ja parmesanilla. Sulatejuusto tai tuorejuusto ovat myös kiva lisä (sekä maustetut sellaiset) tai esim. pala kylmäsavulohta. Lisäksi tietty, jos laittaa tuhdimpaa kermaa saa sillä täyteläisyyttä lisää ;).

www.pullantuoksuinenkoti.com


Kermainen Lohi-Kanttarellipasta

n. 5-6 annosta

500 g Pappardelle -pastaa
n. 1 kg lohifilettä
1 rkl oliiviöljyä
1 keltasipuli
4 dl Flora Ruoka 7%
n. 1 dl paistettuja kanttarelleja
mustapippuria
merisuolaa
sitruunamehua
1/2 kala-/kanaliemikuutio
1 rkl sinappia
ripaus sokeria
2 rkl tuoretta silputtua ruohosipulia
2 rkl parmesania

1. Nypi lohesta mahdolliset ruodot ja leikkaa siitä n. 1-2 sentin paksuisia paloja niin, ettei nahka tule mukaan. Paloittele suikaleet pieniksi kuutioiksi.

2. Hienonna sipuli.

3. Lisää öljy ja sipuli pannulle ja kuullota kunnes sipuli on pehmeää. Lisää lohikuutiot ja paista niitä kunnes alkavat olemaan kypsähköjä. Rouhi sekaan mustapippuria ja merisuolaa. Lisää joukkoon myös vähän sitruunamehua.

4. Kaada lohien päälle kerma ja lisää loput makua antavat aineet. Sekoittele välillä ja anna muhia pastan kypsyessä.

5. Tarjoa kastike pastan kanssa. Ripottele vielä pinnalle koristeeksi ruohosipulia ja parmesania.

ps. Tässä pastassa en sekoittanut kastiketta pastan kanssa valmiiksi vaan jokainen sai koota haluamansa annoksen lautaselleen. Jotenkin on vaan kauniimpi niin =).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.