29.12.2015

Delicious Coq au vin - Kukkoa viinissä

Rakastan ruoan ja punaviinin liittoa ja siksi erilaiset punaviinipohjaiset ruoat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Olen tehnyt ns. 'kukkoa viinissä' (aina ilman kukkoa :D) milloin mitenkin mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain muuta kuin omaa sävellystäni. Silmiini tarttui tämä Hans Välimäen resepti - ja voihan! 

Ruoasta tuli ihan älyttömän hyvää - oikeastaan ihana parasta - vaikka ei se ole edes kukkoa nähnyt ;). Uudehko ihastukseni, broilerin paistileikkeet, toimi tässä(kin) erinomaisesti.

Ja koska auto oli umpijäässä pihalla niin en halunnut lähteä kauppaan hommaamaan puuttuvia raaka-aineita, joten sillä mentiin mitä löytyi. Ja älyttömän hyvää tuli. Tässä siis oma versioni kyseisestä reseptistä.  (Ja pahoittelut siitä, että kuvat ovat mitä ovat (kamalan keltaisia), sillä tarkoitukseni ei ollut edes blogata tästä,  mutta kun ruoka oli niiiin hyvää, oli ihan pakko hehkuttaa sitä täälläkin.)

www.pullantuoksuinenkoti.com

Coq au vin - Kukkoa viinissä
reilu satsi

1 kg broilerin paistileikkeitä
rouhittua merisuolaa
ruohittua mustapippuria
voita

n. 7 salottisipulia
n. 2 valkosipulinkynttä
200 g kanttarelleja (omasta pakastimesta, paistettuja)
n. 50 g pippurimeetwurstia
voita

4 dl punaviiniä
2 dl vettä
0,75 rkl kanafondia

5 kuivattua timjaminoksaa
0,5 tl sokeria

ja jos haluat:
1 dl kuohukermaa
1 rkl vehnäjauhoja

riisiä kyytipojaksi
(+voita, sipulia, kasvislientä)

1. Rouhi pippuria ja suolaa paistileikkeiden molemmille puolille. Paista leikkeet pannulla voissa niin, että saavat väriä pintaansa. Siirrä ne paiston jälkeen pataan.

2. Halkaise kuoritut sipuli ja murskaa valkosipulit kevyesti. Pilko meetwursti pieniksi paloiksi. Lisää pannulle voita ja paista meetwurstia, sipuleita ja sieniä siinä. Lisää ne pataan.

3. Mittaa pannulle punaviini. Hämmennä sitä hetki siinä, jotta saat maut pannusta talteen. Lisää punaviini pataan.

4. Mittaa pataan vielä vesi ja fondi ja lisää timjamin oksat sekä sokeri. Sekoittele.

5. Jätä pata muhimaan keskilämmölle ainakin tunniksi. Itse taisin hauduttaa sitä toista tuntia - lopuksi hyvin miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja lisää halutessasi esim. suolaa jos tuntuu sitä kaipaavan.

6. Pata oli tälläisenaankin jo ihan älyttömän hyvää mutta, kun pelkäsin lasten reaktiota (ulkonäkö aika rujo) pehmensin pataa hieman kermalla ja suuruksella. Voit vallan hyvin jättää sen tekemättä mutta erinomaista tuli - eikä pieni määrää kermaa ja suurusta millään tavoin peittänyt hienoja aromeja.

7. Tarjoa riisin kera. Itse keitin täysjyväriisiä Välimäen reseptiä mukaillen (kuullota voissa sipulin kera ja keitä kasvisliemessä). Sekoitin täysjyväriisin joukkoon lopuksi myös erikseen keittämääni jasmiiniriisiä. Yhdistelmä oli hyvä ja se upposi paremmin perheen pienimmille, joille täysjyväriisi on monesti ei niin lempijuttu.

www.pullantuoksuinenkoti.com



Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.