16.11.2015

Pizzaa ja Vohveleita - helpommin ja nopeammin

Pääsin ilokseni tekemään yhteistyötä Kungsörnenin kanssa ja testaamaan heidän tuotteitaan. Ennakkoluulot sai heittää narikkaan ja se kannatti - Kungörnenin tuotteet ilahduttivat laadullaan ja erinomaisella maullaan. Mikä oli myös ilahduttavaa oli se, että sisällysaineluettelot olivat lyhyitä ja pääosin ihan perusraaka-aineita sisältäviä. Ja siksi makukin varmasti on kohdallaan, kun tuotetta ei ole kyllästetty keinotekoisin ainein.

Monet ovat kehuneet leivonnaisia niitä tarjotessani, joten ei kannata häpeillä, jos Kungsörnenin avulla loihtii herkkuja pöytään. Ja helppouden sekä hyvän maun ilosanomaa jakaa kyllä mielellään eteenpäin.

Tässä postauksessa esittelen Kungsörnenin Pizzaseoksen ja Perinteiset Vohvelit, ja miten meillä näitä tuotteita hyödynnettiin.


Kungsörnen -pizzaseos on tosi kätevä käyttää - ei paljon tarvitse ajatella sillä resepti on purkin kyljessä ja kaikki tarveaineet, vettä lukuunottamatta, itse pakkauksessa. Olimme tyttöni kanssa päättäneet perjantain kunniaksi leipoa pizzaa ja oli oikeastaan aika hauskaa näinkin helposti tehdä taikina.

Yhdestä pakkauksesta sanotaan riittävän kahteen pizzaan mikä varmaan aika hyvin pitää paikkansa. Saimme taikinasta taiottua kuitenkin neljä pizzaa - tietysti hieman koosta ja paksuudesta tinkien. Omasta mielestäni pizza oli juuri sopiva ja vielä aivan ihanan ohut ja rapsakka - kun taas mieheni kaipasi kyllä isompaa, eli hänelle olisi ehkä kuitenkin se normikoko ollut paras :). Joka tapauksessa suosittelen kahden pakkauksen hankintaa, jos kokkaat neljälle - tai viidelle. Yhdestä riittää hyvin kahdelle - ehkä kolmelle.

Pizzataikinan valmistaminen sujui oikein hyvin ohjeiden mukaan ja mielestäni taikina oli todella helppo käsitellä ja kaulia - ja kesti hyvin käsittelyä myös tosi ohuena. Tykkäsin myös pizzapohjan rapsakkuudesta ja se sai jopa hyvikin kriittiseltä mieheltänikin kehuja :). 

Meidän perheessä on tykätty siitä, että laitan pizzatäytteet valmiiksi pöydälle ja jokainen voi sitten säveltää sellaisen pizzan mistä tykkää. Oma lempipizzani sisältää mm. tuoretta tomaattia ja mozzarellaa + ehdottomasti kunnolla rucolaa. Miehiseen makuun meillä menee yleensä pepperonia ihan reilusti :).


 DIY - Pizzat
Neljälle

2 pkt Kungsörnen Pizza -seosta
lämmintä vettä

Täytteet:
valmista tomaatti-/pizzakastiketta
Emmental -juustoraastetta
pepperoneja (salami)
minitomaatteja
tuoretta mozzarellaa
artisokan sydämiä öljyssä
Gran Padana -juustolastuja
basilikapestoa
tuoretta rucolaa
pizzamaustetta
mustapippuria
oliiviöljyä (esim. chili)
merisuolaa

1. Valmista pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa lämmin vesi kulhoon, sekoita siihen kuivahiiva ja lisää jauhot (jätä vähän jauhoja kaulimiseen). Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Laita kulhoon kohoamaan, lämpimään, vedottomaan paikkaan liinan alle n. puoleksi tunniksi.



2. Esivalmistele täytteet: Viipaloi tomaatit, paloittele mozzarella ja laita muutkin tarveaineet tarjolle pöydälle odottamaan pizzojen tekoa.




3. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se neljään osaan. Kauli jokaisesta osasta yksi pizza ja kuorruta se haluamallasi tavalla.




Paista uunissa 230 asteessa rapeaksi.

Ripottele paistamisen jälkeen päälle rucolaa ja juustolastuja.

Mausta vielä vaikka chilioliiviöljyllä ja nauti :P


Omaan pizzaani laitoin seuraavaa:

pohjalle tomaattikastiketta kevyt sipaisu
pizzamaustetta
siihen päälle emmental juustoraastetta
muutamia artisokansydämiä
muutamia tuoremozzarellan paloja
minitomaattien viipaleita reilusti
pestoa nokareina sinne tänne
muutama rouhaus mustapippuria
muutama rouhaus merisuolaa





PERINTEISET VOHVELIT

Testasimme myös Kungsörnenin Perinteisiä vohveleita. Meillä tehdään tosi harvoin vohveleita, joten oli kiva kaivaa vohvelipannu kaapista esiin pitkästä aikaa. Vohvelit syntyvät tosi helposti Kungsörnenin vohveliseoksella. Lisäät vain nesteen ja rasvan ja eikun paistamaan. Vohvelien paistamisessa ei sovi kiirehtiä sillä ne kannattaa malttaa paistaa rapsakoiksi. Yhdestä paketillisesta riitti hyvin meidän viisihenkiselle perheelle - jopa santsaukseen. Ja hyvin maistui!



Vohveleita on kiva tarjoilla vaikka samaan tyyliin kuin pizzaakin eli niin, että kaikki saavat valita omat mieleisensä täytteet. Pöytään voi latoa erilaisia hilloja, sulatettuja pakastemarjoja tai jopa itsetehtyä raikasta marjasurvosta pakastetuista marjoista ja banaanista. Jos herkutella tahtoo oikein kunnolla, voi lisukkeeksi laittaa vaikka kermavaahtoa.

Meillä korvataan kermavaahto usein ihan maustamattomalla rahkalla, jotta tarjoilussa olisi edes jotain terveellistä - sillä vohvelit itsessään luokittelen kyllä syntiseksi herkuksi ;).
Tosin - joskus pitää oikeasti saada herkutella ihan niinkuin itse tykkää!


Tässä erilaisia täytevaihtoehtoja:

Herkkuvohvelit

Hilloja
Kermavaahtoa
Vaahterasiirappia
Suklaakastiketta
Jäätelöä
Strösseliä

Terveellisemmät vohvelit:

Jäisiä marjoa ja banaaneja soseutettuna
tai tuoreita marjoja ja hedelmiä
Maustamatonta/maustettua rasvatonta maitorahkaa
Hunajaa tai vaahterasiirappia (tai steviaa)
Pähkinärouhetta tai mantelitahnaa
Kookoslastuja
Chiasiemeniä

Ja vaihtoehtoja on vieläkin vaikka mitä, vain mielikuvitus on rajana.

 Ja siis niiiin iisibiisii!




Kungsörnenin tuotteita saa ainakin seuraavista kaupoista (tosin valikoima voi vaihdella myymälöittäin): Prisma, S-Market, K-Citymarket, K-Supermerket, K-Market, Siwa, Valintatalo ja Stockmann.

Pizzataikinan ja vohveleiden lisäksi olen ehtinyt jo testaamaan Toscakakun ja Mutakakun ja ne olivat todella hyviä ja saivat kehuja vierailta :P. Ihania ja hyvältä maistuvia pappilanhätävaroja jotka sopivat oikeastaan kenen vain kaappiin. Suosittelen!


"Yhteistyössä Kunsgörnen"


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.