29.11.2014

Ihana Jauheliharisotto - helppoa ja herkullista

Jauheliharisotto on ihan älyhyvää ja meidän perheen suosikkiruokia. Näköjään varmaan muidenkin :), sillä toinen jauheliharisottoreseptini onkin noussut jo yhdeksi blogini suosituimmista resepteistä. Kiitos siitä :).

Tämä risotto on tehty pitkäjyväisestä riisistä eli ihan perinteisestä risotosta ei ole kysymys. Se ei kyllä maussa häviä sillä todella hyvää tulee siitä huolimatta. Mausteena olen käyttänyt myös kasviksia, eli makua risottoon antavat mausteiden lisäksi mm. sipuli, palsternakka ja porkkana. Vihanneksia saa 'piilotettua' ruokaa helposti, kun ne hienontaa silppurissa. Meille ainakin uppoavat näin kuin väärä raha...

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ihana Jauheliharisotto

Tarvitset:
0,5 rkl oliiviöljyä
700 g naudan jauhelihaa
80 g sipulia paloiteltuna
70 g porkkanaa kuorittuna
30 g palsternakkaa kuorittuna
1 iso valkosipulinkynsi
3 dl pitkäjyväistä riisiä
8,5 dl vettä
1 dl kuohukermaa
2 tl tomaattipyrettä
1 kanafondi
1 lihafondi
0,5 tl pippurisekoitusta
0,5 tl kuivattua basilikaa
ripaus valkopippuria
1 rkl valkoviiniä

1. Laita oliiviöljyä pannulle ja lisää siihen jauheliha (älä vielä kuumenna).

2. Silppua vihannekset hienoksi silpuksi silppurissa ja laita ne myös pannulle. Kuumenna ja sekoittele samalla jauhelihaa möyhentäen. 

3. Kun jauheliha on kypsynyt lisää riisi ja sekoittele se joukkoon. Kaada 4 dl kuumaa vettä pannulle ja lisää fondit. Jatka sekoittelua keskilämmöllä. Lisää kuumaa vettä ja kerma sitä mukaan, kun nesteet imeytyvät ja lisää myös mausteet sekä tomaattipyree. Lisää loppuvaiheessa valkoviini. (Vettä voi imeytyä ja haihtua eri määrä joten tarkkaile itse, koska oma risottosi on sopivaa. Risotto on periaatteessa valmis, kun riisit ovat kypsiä. )

4. Muhita vielä hetken aikaa pannussa kannen alla. 

5. Tarjoa vaikka salaatin, pinaatinlehtien ja minitomaattien kanssa ja pirskota päälle vinaigrettea ja koristele basilikaoliiviöljyllä. NAM!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.