14.11.2014

Marianne-Minttusuklaa Muffinssit - suussasulavan hyviä

Nämä ovat melko isoja muffineja, mutta voit toki tehdä pienempiäkin, niin saat niitä enemmän. Vuokina käytin Claes Ohlssonilta ostamiani muffinivuokia, jotka olivat pohjasta niin isoja, etteivät meinanneet edes mahtua muffinipellilleni :). 

www.pullantuoksuinenkoti.com

Perunajauhot voit korvata kokonaan vehnäjauhoilla, jos haluat. Perunajauhot antavat hienojakoisemman koostumuksen muffinille.

Kuorruttamiseen kannattaa varata tomusokeria reilusti (1 pkt), sillä kuorrutetta voi mennä yllättävän paljon. Itse tein kuorrutetta osissa, kun on aina vaikea arvioida menekkiä. Löysää menee ehkä vähemmän, mutta silloin peittävyys kärsii. Jäykempää seosta menee taasen enemmän.


16 kpl isoja muffineja

200 g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 mm vaniljajauhetta
1 dl kuohukermaa
0,5 dl maitoa
100 g Marianne -makeisia (Fazer)
100 g tummaa minttusuklaata (Pirkka)

Kuorrutus:
tomusokeria n. 6-7 dl (varaa yksi paketti)
vettä n. 6 rkl (voi mennä enemmänkin)
punaista ja valkoista pastaväriä
(valkoinen väri ei välttämätön, jos sinulle kelpaa tomusokerivesiseoksen väri)

1. Vatkaa margariini ja sokeri kunnolla sekaisin. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

2. Rouhi mariannet tehosekoittimessa tasaiseksi rouheeksi/jauheeksi tai käytä valmista Marianne crushia.

3. Sekoita perunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe, mariannerouhe ja vaniljajauhe sekaisin ja vatkaa ne rasva-sokeri-muna -seokseen kerman ja maidon kanssa vuorotellen.

4. Paloittele suklaa veitsellä suht pieniksi paloiksi ja sekoittele joukkoon.

5. Asettele muffinivuoat paistovuokaan ja lusikoi seosta vuokiin. Itse punnitsin muffinit ja jokaiseen vuokaan tuli taikinaa n. 75 g.

6. Paista muffineja uunin keskitasolla 200 asteessa kiertoilmassa n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla. Uuneissa on eroja ja tämän vuoksi sopiva paistoaika voi olla myös eri.

7. Ota muffinit paistamisen jälkeen pois pelliltä ja jäähdytä.



8. Valmista valkoinen kuorrute sekoittamalla esim. 3-4 dl tomusokeria ja 3-4 rkl kylmää vettä sekä valkoista pastaväriä sekaisin. Lisää vettä vähitellen ja lopeta lisääminen, kun seos on sopivan paksuista. Ei liian valuvaa mutta ei myöskään liian jäykkää. Valuta, lusikoi tai pursota seosta muffinin pinnalle. Anna kovettua.

9. Valmista punainen kuorrutus n. 1,5-2 dl tomusokeria, 1-2 rkl vettä ja punaista pastaväriä. Valuta seosta lusikalla muffinin pinnalle tai pursota kauniiksi rinkuloiksi. Pursottamalla saat siistimpää jälkeä. Itse käytin Lekuen pientä pursotinta tässä ja se toimi hyvin.

Ihania herkkuhetkiä!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.