18.11.2014

Kookos-Katkarapukeitto - vaihteeksi jotain erilaista

Teki pitkästä aikaa mieli katkarapukeittoa ja meillä se on usein tarkoittanut sitä BlåBandin pussikeittoa höystettynä pakastekatkaravuilla. Se on mielestäni parasta noista helpoista vaihtoehdoista. Tuli kuitenkin mieleeni, että mitä jos katkarapukeiton tekisikin tällä kertaa itse. Siitä on iäisyys, kun olen itse tuota soppaa tehnyt. Kotilieden sivuilta löysin aivan ihanan kuuloisen reseptin ja siitä tuli heti sellainen olo, että tätä on kokeiltava!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Noh, tuoreita katkarapuja en saanut - enkä varmaan olisi raaskinut ostaakaan, joten ostin niitä perinteisiä pakastekatkiksia ;). Muutenkaan en ihan suoraan reseptin mukaisesti tehnyt ja täysrasvaisen kookosmaidon korvasin kevyemmillä vaihtoehdoilla. Ihan varmasti parasta tulee kunnon luomu kookosmaidolla, missä on suuri kookospitoisuus ja paljon rasvaa :D. Kevyt kookosmaidot sisältävät yleensä vain enemmän vettä - eli niissä on itse kookosta vähemmän. Olen huomannut, että EcoMilin (saa ainakin Ruohonjuuresta) Cuisine -kookosmaito on kuitenkin hyvää, vaikka onkin suht kevyttä. Eli osan korvasin sillä ja toisen osan Valion Kookos-lime ruokakermalla.

Meidän perheessä tämä keitto jakoi mielipiteitä. Itse tykkäsin ja kaikkiin erikoisiin ja eksoottisiin makuihin tykästynyt tyttönikin tykkäsi. Mutta, nuoremmat lapset eivät - mikä ei sinänsä yllättänyt. Harmittaa kyllä välillä, kun sitä itse haluaisi kokkailla ja kokeilla vaikka mitä niin ronkeleiden perheenjäsenten takia kokeilut jäävät aina vähemmälle - tai itse syötäväksi :).

Tämä keitto on maultaa hieman thaikeittiöön vivahtava.
Lisää potkua esim. runsaammalla määrällä sweet chili saucea.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Kookos-katkarapukeitto

3 rkl rypsiöljyä
70 g keltasipulia
15 g valkosipulia
1 kala Fond du Chef
3 dl vettä
3 dl valkoviiniä
4,5 dl kookosmaitoa *
1/2 dl tomaattipyreetä
n. 200 g sokeriherneitä (Findus Sugar Snaps, pakaste)
1/4 dl sweet-chili saucea
1 tl Oyster saucea (Blue Dragon)
0,5 tl hunajaa
10 g tuoretta basilikaa silputtuna (n. puoli puskaa)
350 g pakastekatkarapuja
mustapippuria 
(0,5 tl lime- tai sitruunamehua)
(rouhittua merisuolaa)
(cyannepippuria)

*käytin tavallisen kookosmaidon sijaan 2 dl EcoMil -kookosmaitoa ja 2,5 dl Valion Kookos-lime ruokakerma. Suosittelen kuitenkin tavallista kookosmaitoa :).

1. Ota katkaravut ja sokeriherneet sulamaan hyvissä ajoin.

2. Silppua sipulit ja valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita siinä tovi. Lisää vesi, valkoviini, fondi, kookosmaito, tomaattipyree ja sokeriherneet ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. 

3. Lisää makua antavat aineet, silputtu basilika ja mustapippuri. Lopuksi lisää katkaravut keittoon - älä keitä. Katkaravut eivät tykkää keittämisestä. Halutessasi terästä lime- tai sitruunamehulla sekä lisää tarvittaessa suolaa ja cyannepippuria.

4. Tarjoa hyvän valkoviinin kanssa. 

Vinkki! Itse nautin tätä keittoa maisteltavaksi saamani Lindeman'sin Early Harvest viinin kera. Viinissä on n. 30 % vähemmän alkoholia kuin normaalisti valkoviineissä. Oikein hyvää voin sanoa. Ihastuin samaisen viinin punaviiniversioon ja tämäkin on kyllä oikein hyvää. Pullo on lisäksi todella kaunis - tykkään kun rypäleet kuultavat pullon läpi takaetiketistä =).


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.