13.9.2014

Herkullinen Lohipasta

Välillä tulee tehtyä ruokaa josta tulee vähän niinkuin yllättäen älyhyvää. Monesti sitä tosiaan kokkailee vaan silleen summamutikassa ilman sen kummemmin määriä miettimättä. Ja koska tästä pastasta tuli niin hyvää enkä mittaillut raaka-aineita on tämä reseptikin vähän ns. suurpiirteinen. Eli luovuus kehiin ja kokkailemaan ;). Toivottavasti tulee hyvää :P.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:

500 g hyvää pastaa
merisuolaa, voita, oliiviöljyä

Kastikkeeseen:
pala lohta
loraus oliiviöljyä
n. 1 dl purjosilppua
1 valkosipulinkynsi
loraus sitruunamehua
sitruunapippuria
(merisuolaa)
sesamin siemeniä
1 prk Creme Bonjour Yrtit ruokakermaa
mustapippuria
Gran Padano -juustoa
tuoretta basilikaa

ja lasiin punaviiniä esim. Tarapacá Organic

Laita pastavesi kiehumaan ja lisää merisuolaa ja pasta kun vesi kiehuu. Kun pasta on valmista valuta se ja lisää siihen nokare voita ja loraus hyvää oliiviöljyä. (Jos haluat säästä keitinvettä vähän, sillä sillä voi hyvin kostuttaa pastaa lopuksi)

Valmista kastike:
Lorauta öljyä pannulle, kuullota siinä hetki purjosilppua ja silputtua valkosipulia. Lisää kuutioitu lohi ja kypsennä lohipaloja käännellen niin, että palojen pinnat sulkeutuvat. 

Ripottele päälle sitruunapippuria, sesamsiemeniä, mustapippuria (ja merisuolaa, jos sitruunapippurissasi ei ole suolaa). Purista sitruunasta mehua lohen päälle. Pyörittele hetken niin, että mausteet leviävät tasaisesti lohen pinnalle.

Kaada päälle ruokakerma ja anna muhia hetki.

Tarjoa keitetyn pastan kanssa ja koristele tuoreilla basilikalehdillä sekä Gran Padano -juuston lastuilla.

Ruokajuomaksi sopii loistavasti luomupunaviini esim. chileläinen Syrah -rypäleistä valmistettu Tarapacá, jota myydään myös pienissä pulloissa.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.