5.8.2014

Mustaherukkainen Mutakakku

Mustaherukka-aika on nyt juuri parhaimmillaan ja meilläkin poimittiin jo kaikki herukat talteen pensaista sekä kotona, että mökillä. Bongasin viime viikolla Maku -lehden sivuilta Mustaherukka-mutakakku -reseptin ja ihan mielenkiinnosta oli pakko kokeilla sitä.

Kakun koostumus oli hyvä, eli tahmainen, kuten olla pitääkin. Kakku olisi voinut olla mielestäni makeampaa, sillä mustaherukat toivat siihen aika lailla hapokkuutta. Mustaherukkojen päälle voisikin valuttaa esim. 100 g sulatettua valkosuklaata leikkaamaan kirpeyttä ja tuomaan totuttua makeutta. Myös suklaan tummuudella voi säätää makua. Itse käytin voimakasta 80% suklaata, joten miedommalla tulee myös vähemmän hapanta. Tosin, joku voi tykätäkin siitä, että kakku ei ole niin makea. Maistoin kakkua kermavaahdon kanssa, ja toisella kerralla vaniljakermajäätelön kanssa, ja ehdottomasti, jäätelö on parempi kaveri. Tosin kaipaa siltikin makeutta, mitä voisi saada esim. kinuskikastikkeella tai sitten makeammalla, jopa mausteltulla jäätelöllä. 

Tätä kakkua voisi kokeilla myös muilla täytteillä esim. vadelmilla tai vaikka pähkinöillä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:

200 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g mustaherukoita
(100g valkosuklaata)
kunnon vaniljakermajäätelöä+kinuskikastiketta/kinuski jäätelöä

1. Aseta leivinpaperi 24 cm irtopohjakakkuvuoan pohjan ja renkaan väliin ja leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoka.

2. Sulata voi mikrossa ja sulata siihen suklaa. Jätä jäähtymään.

3. Vaahdota sokeri ja kananmunat valkeaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita vehnäjauhot, kaneli, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne munasokerivaahtoon varovasti puuhaarukalla sekoitellen. Lisää seokseen aina välillä voi-suklaaseosta.

5. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele pinnalle mustaherukat tasaisesti. (Sulata valkosuklaa ja valuta se tasaisesti mustaherukoiden päälle). Kaada loput taikinasta mustaherukoiden päälle ja tasoita pinta.

6. Paista kakku 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla. Kakku kuuluu olla kypsä reunoista mutta keskeltä tahmainen. Itse käytin kiertoilmaa ja pidin kakkua uunissa vain n. 20 minuuttia.

7. Tarjoa valitsemasi, herkullisen jäätelön ja kenties myös kinuskikastikkeen kera :P.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.