1.12.2013

Vaahtokarkkikuppikakut

Tyttäreni halusi tehdä synttäreilleen näitä Hummingbird Bakeryn vaahtokarkkikuppikakkuja. Oli jo pitkään ihaillut reseptikirjasta tätä reseptiä ja vihdoin pääsi sitten herkut toteuttamaan. Tyttö teki kuppikakut lähes täysin itse ja hienostihan hän urakasta suoriutui.

Vaahtokarkkikuppikakkujen kuorrute on makea, kuten saattaa hyvin kuvitella ja nämä kakkuset olivatkin erityisesti lasten mieleen. Suklaakuppikakkujen kuorrutteena on käytetty vaniljakuorrutetta, johon on sekoitettu minivaahtokarkkeja. Täytteenä on sulatettuja vaahtokarkkeja.

Synttäreitä vietettiin jo kesällä, joten tämä resepti tulee pienoisella viiveellä ;). 

Kuvassa näkyvät myös Hummingbird Bakeryn Suklaakuppikakut, joiden resepti tulee blogiin myöhemmin.

Ja tuo ihana koira, joka tuolla kurkkii, on ystäväni Pomeranian Dora :)

www.pullantuoksuinenkoti.com

Vaahtokarkkikuppikakut

120 g vehnäjauhoja
140 g sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
45 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
1,2 dl täysmaitoa (käytin kevytmaitoa)
1 kananmuna
0,25 tl vanilja-aromia
12 keskikokoista, vaaleanpunaista vaahtokarkkia
200 g pieniä vaahtokarkkeja kuorrutteeseen

Vaniljakuorrute:
240 g tomusokeria siivilöitynä
80 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
2rkl täysmaitoa
muutama tippa vanilja-aromia

1. Mittaa jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja voi monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella teholla, kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet.

2. Kaada vähän kerrallaan joukkoon puolet maidosta ja vatkaa vain sen verran, että maito sekoittuu muihin aineksiin.

3. Mittaa toiseen kulhoon muna, vanilja-aromi ja loppu maito ja vatkaa hetki. Kaada seos muiden ainesten joukkoon ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Jatka sekoittamista muutaman minuutin ajan, kunnes seoksesta tulee sileää.

4. Asettele vuoat muffinssipellille ja lusikoi taikinaa vuokiin niin, että jää kolmannes tyhjää.

5. Paista kakkuja uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja pinta on sormella koetettaessa kimmoissa. Voit kokeilla kypsyyttä myös kakkutikulla. Anna jäähtyä hetki pellillä ja nosta sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

6. Valmista vaahtokarkkitäyte. Laita isot vaahtokarkit kuuman kestävään kulhoon ja aseta hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle ja anna sulaa tasaiseksi seokseksi. Tee jäähtyneiden kuppikakkujen keskelle kolo ja täytä se nokareella sulatettuja vaahtokaramelleja. Anna jäähtyä.

7. Valmista vaniljakuorrute. Vatkaa tomusokeria ja voita keskinopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet kunnolla. Säädä koneen nopeus hiljaiselle. Yhdistä maito ja vanilja-aromi erillisellä kulhossa ja lisää seos sitten voivaahtoon pari lusikallista kerrallaan. Kun kaikki maito on sekoittunut vaahtoon, käännä kone maksimiteholle ja jatka vatkaamista vähintään 5 minuuttia niin, että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa. Mitä pidempään vatkaat sitä kuohkeampaa tulee.

8. Lisää pienet vaahtokarkit vaniljakuorrutteeseen puuhaarukalla sekoitellen. Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle ja ripoittele pinnalle esim. nomparelleja tmv.

www.pullantuoksuinenkoti.com



Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.